• ECOMER капсули

  • Екомер - имуностимулант
  • 29.70 лв.

   Kапсули за подобряване на имунитета при вирусни, бактериални и гъбични инфекции

   Категория: .

  Как е създаден  Ecomer?

  През 50-те години на миналия век, д-р Астрид Брохулт работи в известната Каролинска Университетска болница в Стокхолм, Швеция. Тя решава да проучи кое е активното вещество в здравия костен мозък – органът, който произвежда всички кръвни клетки. След няколкогодишни изследвания става ясно, че важна група активни вещества в костния мозък са Алкилглицеролите (АКГ). След още проучвания тя открива, че маслото от черен дроб на акула съдържа най-висока концентрация на АКГ. След това то е проучвано и изследвано в продължение на десетилетия, и е разработен продукт, който днес се произвежда в Швеция (от фирмата Natumin Pharma). Търговското му наименование е Ecomer.

  Какво представлява Ecomer?

  Ecomer съдържа масло от черен дроб на акула. АКГ са активната съставка в този продукт, който се използва за повишаване на имунитета. В човешкия организъм се срещат най-вече в майчиното мляко, костния мозък и черния дроб.

  Ecomer се прилага за подобряване на имунитета:

  •   по време на грипни епидемии
  •   при различни вирусни, бактериални и гъбични инфекции
  •   за преодоляване на стрес и умора
  •   като допълнение към лъчетерапията и химиотерапията
  •   при алергични заболявания и бронхиална астма
  •   при херпес и хеаптит
  •   за по-бързо заздравяване на рани от различен произход

   Начин на действие на АКГ

   АКГ принадлежат към семейството на етер-липидите, които са химически вещества с ясно изразена биологична активност. При бозайниците алкилглицеролите се срещат в органите, които произвеждат кръв. Най-високата концентрация на АКГ е в маслото от черен дроб на акула!  За сравнение – майчината кърма съдържа 10 пъти повече АКГ, отколкото кравето мляко.

    Подобряват действието на имунната система

    Регулират производството на левкоцитите до нормалните им нива

    Увеличават активността на гранулоцитите и макрофагите (първичен имунен отговор), а също така и на Т-, и В- лимфоцитите (вторичен имунен отговор)

    Ускоряват производството на антитела

   С какво Еcomer превъзхожда останалите продукти с масло от черен дроб на акула?

             Ecomer е чист природен продукт без химични добавки. Не съдържа холестерол, нито консерванти.

   • Не е химически обработван, пречиства се само по физичен път – молекулярна дестилация. Така се отстраняват токсините, живака и тежките метали.
    • В Ecomer, Vit.А и Vit.D са отстранени от извлеченото масло до абсолютния минимум, за да не повлияват страничния прием на витамини, както и да се избегне хипервитаминоза на организма (най-вече при малки деца).
    • Съдържанието на сквален е под 1%, защото е установено, че той повишава холестерола (основна причина за инфаркт и инсулт). Ecomer може да се приема заедно с други лекарства, за разлика от имуностимулаторите, съдържащи биофлавоноиди или спиртни извлеци.
    • Ecomer е избран за продукт на годината през 1987 г. в Швеция!
   • Приложение: По 1-2 капсули, 2-3 пъти дневно. При деца до 12 години – 1-2 капсули дневно.
   • Състав на 1 капсула: 250 mg масло от черен дроб на акула (от които 20% алкилглицероли)
   • Опаковка: 60 капсули
   • За повече информация, разгледайте публикациите в секция “Блог” или някои презентации!
  4.64 out of 5

  25 reviews for ECOMER капсули

  1. 5 out of 5

   :

   Допълнителна информация за някои клинични изследвания на Еcomer, могат да бъдат прочетени в новата публикация на блога ” Ecomer, клинични изследвания.”
   Ecomer може да се прилага при най-различни заболявания, като показанията непрекъснато се разширяват.
   Още при първите симптоми на грип е желателно да се вдигне дозата до 6 капсули за възрастни (2 капсули за деца).Така не се дава възможност за развитие на заболяването. Освен при това заболяване, аз “изпробвах” Ecomer върху себе си и при хрема. И в двата случая тази зима, хремата ми изчезна за 1 ден. Когато човек усети ефективността върху себе си, се чувства много по-уверен да го препоръчва и на другите.
   Д-р Светозар Дренски

  2. 5 out of 5

   :

   Дъщеря ми е на 2 год. и половина, и посещава детска ясла от една година. Миналият сезон беше постоянно болна и за този реших да стимулирам имунитета и с цел по ниска заболеваемост. За мое огромно щастие тази зима до момента, тя не се е разболявала. Екомер е изключителен продукт и най вече натурален, без странични влияния и работи върху т нар. неспицифичен имунитет, като така няма опастност да се отключи нещо безконтролно в организма. Само Екомер!!! Прилагам го по 1 капсула дневно, но когато усетя дискомфорт в носната лигавица, увеличавам капсулите на 2, за 5 дни и всичко отминава. Препоръчвам го на всички!

  3. 3 out of 5

   :

   Аз също мога да потвърдя думите на предишния участник.Имам син на три годишна възраст.За пръв път той тръгна на ясла септември миналата година и аз много се притеснявах как ще се справи с всички вируси,които се препредават в яслата от всички деца.Мога да кажа,че започнах да давам превантивно Екомер един месец преди започването на градината,като продължавам и до днес.Много съм доволна!В детската градина имаше деца с ларингит,конюнктивит,варицела,грип.А ние продължаваме да пием Екомер и сме все така здрави!!! Изпробвала съм го и върху мен самата- в момента, в който усетя дискомфорт и дразнене на гърлото, вземам Екомер три пъти по две капсули на ден и мога да споделя,че на втория ден симптомите изчезват.
   За мен е много важно това,че Екомер е органичен и няма никакви химични добавки и токсини.А и това,че дава резултат!В крайна сметка го пие детето ми!

  4. 5 out of 5

   :

   Мисля, че всеки човек би трябвало да се замисли какво приема в днешни времена. Всичко на пазара вече е химия, с която организмът трудно се справя. За това аз реших да опитам нещо ново и дадох шанс тази зима на Екомер. Пия го от ноември профилактично по две капсули дневно. Мога да кажа, че до сега всички бактерии и вируси ме подминават! Не съм боледувала от 3 месеца, въпреки зимния сезон! Всяка зима аз съм болна, но явно намерих решение на проблема. Който иска нещо наистина качествено и природно, нека се довери на Екомер, както направих аз и няма да съжалява! Бъдете здрави!

  5. 4 out of 5

   :

   Наскоро имах сериозен проблем-събудих се с болка в устната кухина и общо неразположение.Оказа се афтозен стоматит след преболедуване от грип.Спомних си за ECOMER-имуностимулатор,който приложих перорално-4 капсули на ден и локално-2капсули(сутрин и вечер),сдъвкани,обливайки максимално устната кухина.Капсулата има ненатрапчив рибен вкус заради съдържанието на масло от черен дроб на акула.ECOMER съдържа алкилглицероли,които активират имунозащитата на организма срещу вирусни заболявания,какъвто е стоматита.Доволна съм,че така по-бързо се преборих с един много неприятен и болезнен проблем.
   Благодаря,ECOMER!

  6. 5 out of 5

   :

   Здравейте,удачно ли е да се взима при цистит и в каква доза?

   • out of 5

    :

    Здравейте,

    Да, можете да приемате Ecomer при цистит. Има клинично изследване на доц. Б. Маринов от “Майчин дом” – София, в което има включени и пацинетки с цистит (има презентация в сектор Презентации, в този сайт). Тези пациентки приемат 3х2 капсули/дневно за 15 дни. Това е доста разумна комбинация. Има и няколко изследвания в Швеция, за доказване на антибактериалните свойства на Ecomer. Там съветват и още 15-20 дни прием 2х2 капсули. Все пак зависи и от тежестта, и рецидивите на цистита. Но доц. Б. Маринов и д-р Влади Улевинов изрично подчертават, че с приемът на Ecomer е алтернатива на антибиотичната терапия. И то не само при деца, но и при възрастни!
    Имам 3 мои пациентки, които лекувам и с молекулна сребърна вода. Първите резултати на посявките са доста окуражителни. Така че и това е възможност.

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  7. 5 out of 5

   :

   Здравейте! Продуктът Екомер може ли да се дава профилактично на дете на 1 година и 3 месеца? Питането ми е във връзка с клиничните проучвания, които са правени на деца от 3 години нагоре. Благодаря предварително.

   • out of 5

    :

    Здравейте Диана,

    Да, Екомер може да се дава на дете на 1 г. и 3 месеца! Дозировката за тази възраст е 1 капсула дневно.
    Забранено е да се правят кличнични проучвания, при деца под 3 годишна възраст. Екомер може да се дава на деца от 0 до 12 години (след това се приема дозата за възрастни). До няколко месеца очаквам производството на Екомер сироп (съдържащ масло от черен дроб на акула и масло от риба тон), който ще е много по-удобен и подходящ за деца. Но за момента разполагаме само с формата капсули.

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  8. 3 out of 5

   :

   Здравейте докторе! Прочетох в една статия вашето мнение за хроничния цистит. Това ли е лекарството което може да се излекува хроничния цистит. От 5 години съм с тези оплаквания и пробвах различни антибиотици, изследвания и няма лек 🙁

   • out of 5

    :

    Здравейте Силвия,

    Хроничният цистит при жените има различни причинители. В над 85% от случаите обаче, се касае за E.coli. Има публикация на доц. Б. Маринов от УМБАЛ “Майчин дом” и друга, от сръбски уролози, които доказват високата ефективност на Ecomer, при това заболяване. Подобрението и излекуването на пациентките е около 75-76%. Трябва да се приема един месец в дозировка 3х2 капсули дневно, а след това още 2 месеца 2х2 капсули дневно. При хронични и трудни за повлияване случаи, аз препоръчвам на пацинтките и 1 или 2 курса със сребърна, и платинена нановода Scaler Silver и Scaler Platinium.

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  9. 5 out of 5

   (потвърден клиент) – :

   Здравейте д-р Дренски!
   Детето ми е 4 години! Роди се в 30 г.с. За щастие е добре и се развива нормално. Незнам дали има връзка с това, че се роди недоносена, но откакто тръгна на ясла и след това на градина се разболява постоянно, повече време си стои в къщи отколкото в градината. По-лошото и притеснително за мен е, че много бързо болестта слиза надолу към белия дроб. Без антибиотик не може да се оправи. Вече имаме зад гърба си 2 пневмонии за една година, скарлатина, бронхити …
   Бих искала да ви попитам дали Екомер би и помогнал и как да го приема. В началото си мисля да и давам по 2, но незнам за колко време
   Давам и хранителни добавки и витамини постоянно, но без никаква полза (коластра, водорасли АФА, витамини + вит Ц и вит Д зимата).

  10. 5 out of 5

   :

   здравейте,екомер може ли да се пие за недостик на витамин А

   • out of 5

    :

    Здравейте,

    Не, Екомер не може да компенсира недостига на Vit.A. Защото самият продукт е изчистен от Vit.A

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  11. 4 out of 5

   :

   Здравейте,искам да попитам има ли го вече на сироп.

   • out of 5

    :

    Здравейте Антония,

    За момента все още не. Очакваме го в началото на 2017 г.

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  12. 4 out of 5

   (потвърден клиент) – :

   Здравейте! Искам да попитам какво е съдържанието на Омега 3?

   • out of 5

    :

    Здравейте Мария,

    В Екомер няма Омега 3.

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  13. 5 out of 5

   :

   Много добър продукт!

  14. 5 out of 5

   (потвърден клиент) – :

   Здравейте,
   Мога ли да го давам на 3 месечно бебе. Ако мога по каква схема- колко дни и по колко. Трябва ли почивка. Благодаря Ви. Хубав ден.

   • out of 5

    :

    Здравейте Павлина,

    Да, можете! Наи-важният въпрос е дали го кърмите или не? Така ще мога да Ви обясня по-подробно какво да направите.

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  15. 4 out of 5

   (потвърден клиент) – :

   Здравейте,
   Бебето е само на кърма.

   • out of 5

    :

    Здравейте,
    Щом е само на кърма, още по-добре! Тогава Вие приемате 2х2 капсули Екомер дневно и една част от алкилглицеролите отиват при бебето, с кърмата. Вие така или иначе му ги давате при кърмене (алкилгицеролите нормално са в майчиното мляко), но в този случай Вие ще сте здрава, а бебето също. Повече инфо за Екомер може да откриете на http://www.ecomer.bg

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  16. 4 out of 5

   (потвърден клиент) – :

   Здравейте,
   В края на м. януари тази година закупих Екомер за цялото семейство. Зимата мина сравнително леко, като при опит за настинка, увеличавах дозата. В края на миналия месец в детската градина на малката (почти на 6 г. е) имаше скарлатина. Въпреки че детето не е било контактно, тъй като от края на май до 03.07. не беше посещавала градина, беше необходимо да пуснем изследване на гърлен секрет. Днес са излезли резултатите и за моя неприятна изненада са изолирани Staphylococcus Aureus (масово) и B-Streptococcus Group Non A/B (умерено количество).
   Въпросът ми е може ли Екомер да помогне в този случай и необходимо ли е друго лечение? По принцип не съм привърженик на химията…
   Благодаря предварително!
   Тони

   • out of 5

    :

    Здравейте Тони,

    Бих Ви предложил 3 възможности:
    1. Екомер по 2 капсули на ден, за период от 2-3 седмици
    3. Напръскване със Scaler silver спрей за гърло, за седмица
    3. Сироп за Нос и гърло на Pediakid за 10-12 дни

    Не предлагам Спрей за нос и гърло на Pediakid, защото все пак няма развита гърлена инфекция, а само носителство.

    Поздрави, Д-р Свветозар Дренски

  17. 5 out of 5

   (потвърден клиент) – :

   Здравейте, имам дете на 4 години и бебе на 9 месеца. Детето се разболя от летния вирус и пие Екомер по 2 пъти по 1. Започна подобрение, но сега започва да се разболява и бебето. Изписаха му осцилококцинум и шуслерова сол 3. Мога ли да давам и Екомер и по колко. Бебето е на адаптирано мляко,а кърма само през ноща и не е много.
   Благодаря Ви.

   • out of 5

    :

    Здравейте,

    На бебето е по-добре да давате сироп Имуно-Фор на Pediakid (www.pediakid.bg). Това е сироп за засилване на имунутета и подходящ за бебета и малки деца.

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  18. 5 out of 5

   :

   Здравейте,
   От около месец и половина пия Екомер 3х1 или 2х2 и съм доволна, виждам положителни ефекти. Но от няколко дни започнах да пия отделно и по 1 капка вит. Д /ден. Дали може да има проблем от съчетаването им? Желателно ли е да ги вземам на различни ядения през деня и дали да намаля Екомера?

   Благодаря много!

   • out of 5

    :

    Здравейте,

    Принципно не виждам проблем. Вит.Д е мастноразтворим, така че още по-добре. Продължавайте смело!

    Поздрави, Д-р Светозар Дреснки

  19. 5 out of 5

   :

   Здравейте! За дете на 10 г. една или две капсули се дават. Много боледува и искам да давам Екомер през целия зимен сезон. Отделно започнах Марсианци с Ехинацея. Дали може да се дават в комбинация с Екомер? Благодаря

   • out of 5

    :

    Здравейте,

    По 2 капсули Екомер без прекъсване, до 15-20.05.2020.

    Не знам защо сте избрали Марсианци? За мен по-добър избор са Сиропа или Мечетата за имунитет, на Pediakid. Имам предвид вида на съставките (хидроглицеринови елстракти), липсата на захар, ефективността и не на последно място качеството ( ISO 22 000).

    Но всеки има право на свободен избор!

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  20. 5 out of 5

   :

   Много благодаря, че разбрах за тези мечета на Pediakid. Признавам, че не бях чела за тях. Ще започнем с тях след като свършат марсианците. Но бихте ли споделили схема на прием за дете на 10 г на Екомер и мечетата. Сутрин и вечер по едно от двете? Трябва ли да има разстояние от приема на едното и другото? Много благодаря още веднъж

   • out of 5

    :

    Здравейте отново,

    Добър вариант е 2 капсули Екомер сутрин и 2 Мечета за имунитет на Pediakid вечер.

    Поздрави и лека вечер! Д-р Светозар Дренски

  21. 5 out of 5

   :

   Здравейте,
   Първо да споделя положителното ми впечатление от Екомер – детето ми /5г./ го приема по1т. дневно, сутрин с храна. Когато се появят симптоми на разболяване увеличавам на 2-3 пъти по 1т. дневно.
   Приема го от юли месец до момента, /27-09-2019/ без прекъсване. Искам на попитам необходимо ли е да прави пауза или мога да продължа /надявам се да е така/ поне до края на зимата?
   Благодаря!

   • out of 5

    :

    Здравейте,

    Няма смисъл да го спирате сега, особено в есенно-зимния сезон!

    Моят съвет е да продължите така поне до май 2020.

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  22. 5 out of 5

   :

   Здравейте! По ваш съвет вече купих Екомер и мечетата за имунитет за детето, на 9 г. Започнах от няколко дни като сутрин давам 2 т. Екомер, а вечер 2 мечета. Тази схема е препоръчителна за дете на 9г., нали? Но сутрин имаме проблем с Екомера и трудно го приема. Дали ще има същия ефект, ако обърна схемата и давам Екомер вечер, а мечетата сутрин? И ако може така колко време да приема детето двете неща?

   • out of 5

    :

    Здравейте,

    Да, точно така, за дете на 9 години!
    Може да обърнете приема, няма проблем.
    Екомер го давайте без прекъсване до 15.05.2020, а Мечетата 3 месеца пие и един почива.

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  23. 5 out of 5

   :

   Много Ви благодаря. По схема пием шуслерови соли за имунитет. Номер 3,6 и 7. Колебая се дали да продължаваме и тях заедно с Мечетата и Екомера или не е необходимо. Да не станат в повече

   • out of 5

    :

    Аз за хомеопатията съм краен! Ще цитирам Американската медицинска асоциация:
    “Многобройни научни изследвания са установили, че хомеопатичните препарати са неефикасни, а предложените механизми за тяхното действие − неправдоподобни.[1][2][3][4] Научната общност разглежда хомеопатията като измама;[5] Американската медицинска асоциация – като шарлатанство;[6] а предписването на хомеопатични препарати вместо лекарствени средства е критикувано като неетично.[7]”

    Вие сама си направете извода!

    Лека вечер!

  24. 5 out of 5

   :

   Разбрах Ви. Това ми беше достатъчно. Благодаря много за консултацията. Всичко добро ви желая .

  25. 5 out of 5

   :

   Здравейте! Може ли приемът на Екомер да бъде полезен при възрастни с ХОББ и каква да бъде дозировката и продължителността на приема? Има ли влияние върху анемия?
   Също обмислям да започнем профилактичен прием цялото семейство. Каква да бъде профилактичната дозировка за деца на 6-7 години и каква да е лечебната?

   • out of 5

    :

    Здравейте Десислава,

    Екомер е продукт, който подсилва имунитета, чрез наличните в него алкилглицeроли.
    Повече детайли може да прочетете в сайта ни http://www.ecomer.bg, а също така и дозировката при различните възрасти.

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  Добави мнение

  Добави мнение

  Подобни продукти:

 • Случаен продукт