• SCALER Silver (10ml)


  • 13.50 лв.

   Този продукт е медицинско изделие съгласно директива 93/42 на ЕС!

   Категория: .

  Среброто в бита и медицината

  Среброто е благороден метал, с бял цвят и красив метален блясък. Още от древността хората са правели съдове и бижута от сребро. Омир описва сребърни доспехи, а Авицена прилага среброто при различни терапии (той за първи път дава описание на аргирията – състояние, което се наблюдава при прием на високи дози сребро). През 1881 г. немският гинеколог Карл Креде препоръчва използването на капки със сребърен нитрат, за профилактика на гонореен конюктивит при новородени. Сега този метод е известен по целия свят като “профилактика по Креде”.

  През последните години среброто навлиза все по-масово в различните сфери на  живота. Произвеждат се сребърни перални и хладилници, посребрени седалки за тоалетни, и матраци, дрехи със сребърни нишки, превръзки със сребро, и др. Различни авиокомпании и НАСА използват сребърни филтри за пречистване на вода. Създадени са специални урологични и сърдечни катетри със сребърно покритие.

  Какво представлява Scaler Silver? 

  Scaler Silver е създаден в САЩ през 1997 г., от Gene Kolkman.

  Scaler Silver е уникален продукт (не е колоидно сребро), който съдържа дестилирана вода (с  висока степен на пречистеност) и изключително малки частици сребро (с висока чистота 99,99% ). Определение за Scaler Silver дава известният американски физик Robert C. Beck , който е смятан за основател на съвременната електромедицина. То звучи така: “Когато среброто е подложено на такава обработка, то губи своята идентичност на микроелемент т.е. вече не може да се идентифицира като отделни частици, а действа повече като газ.”

  Благодарение на това си състояние, среброто в Scaler Silver има изключително висока проникваемост в клетките, до 100% (за разлика от колоидното сребро, където тя е до 7%)!

  Механизъм на действие на среброто

  Антимикробната активност се дължи на  отделените от сребърните частици сребърни йони. В резултат на взаимодействието със сребърните йони настъпват промени в мембранната структура на микроорганизмите, които водят до увеличена мембранна пропускливост и смърт. Има разлика в структурата на клетъчната стена при Грам (+) и Грам (-)  бактерии. При Грам (+) тя е по-плътна и води до по-трудно проникване на сребърните частици, в сравнение с Грам (-), при които клетъчната стена има по-тънък слой пептидогликан. Освен това, среброто потиска дихателните вериги и репликацията на  ДНК. Здравите клетки в организма не са засегнати, защото при тях ензимите за производство на енергия са вътре в клетките, в митохондриите (за разлика от микроорганизмите, където са във външната част).

  Показания: хрема

  Препоръчана дневна доза при деца и възрастни: 3-4 пъти по 2-3 капки

  Опаковка: 10 ml

  ТОЗИ ПРОДУКТ Е МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ СЪГЛАСНО ДИРЕКТИВА 93/42 НА ЕС!

  Научете всичко за SCALER SILVER тук!

  Additional Information

  Количество

  10 ml , 50 ml , 250 ml

  5.00 out of 5

  1 review for SCALER Silver (10ml)

  1. 5 out of 5

   :

   Здравейте,
   Каква е дозата от SCALER Silver (10ml)” капки при дете на 2 години с цел профилактика и когато се налага при лечение?
   Колко продължително могат да се ползват профилактично?

  Добави мнение

  Добави мнение