• SCALER Silver спрей (20 ml)


  • 17.50 лв.

   Този продукт е медицинско изделие съгласно директива 93/42 на ЕС!

   Категория: .

  Среброто в бита и медицината

  Среброто е благороден метал, с бял цвят и красив метален блясък. Още от древността хората са правели съдове и бижута от сребро. Омир описва сребърни доспехи, а Авицена прилага среброто при различни терапии (той за първи път дава описание на аргирията – състояние, което се наблюдава при прием на високи дози сребро). През 1881 г. немският гинеколог Карл Креде препоръчва използването на капки със сребърен нитрат, за профилактика на гонореен конюктивит при новородени. Сега този метод е известен по целия свят като “профилактика по Креде”.

  През последните години среброто навлиза все по-масово в различните сфери на  живота. Произвеждат се сребърни перални и хладилници, посребрени седалки за тоалетни, и матраци, дрехи със сребърни нишки, превръзки със сребро, и др. Различни авиокомпании и НАСА използват сребърни филтри за пречистване на вода. Създадени са специални урологични и сърдечни катетри със сребърно покритие.

  Какво представлява Scaler Silver? 

  Scaler Silver е създаден в САЩ през 1997 г., от Gene Kolkman.

  Scaler Silver е уникален продукт (не е колоидно сребро), който съдържа дестилирана вода (с  висока степен на пречистеност) и изключително малки частици сребро (с висока чистота 99,99%).

  Определение за Scaler Silver дава известният американски физик Robert C. Beck , който е смятан за основател на съвременната електромедицина. То звучи така: “Когато среброто е подложено на такава обработка, то губи своята идентичност на микроелемент т.е. вече не може да се идентифицира като отделни частици, а действа повече като газ.”

  Благодарение на това си състояние, среброто в Scaler Silver има изключително висока проникваемост в клетките, до 100% (за разлика от колоидното сребро, където тя е до 7%)!

  Механизъм на действие на среброто

  Антимикробната активност се дължи на  отделените от сребърните частици сребърни йони. В резултат на взаимодействието със сребърните йони настъпват промени в мембранната структура на микроорганизмите, които водят до увеличена мембранна пропускливост и смърт. Има разлика в структурата на клетъчната стена при Грам (+) и Грам (-)  бактерии. При Грам (+) тя е по-плътна и води до по-трудно проникване на сребърните частици, в сравнение с Грам (-), при които клетъчната стена има по-тънък слой пептидогликан. Освен това, среброто потиска дихателните вериги и репликацията на  ДНК. Здравите клетки в организма не са засегнати, защото при тях ензимите за производство на енергия са вътре в клетките, в митохондриите (за разлика от микроорганизмите, където са във външната част)

  Показания: хрема

  Препоръчана дневна доза при деца и възрастни: 5-6 впръсквания

  Опаковка:  20 ml

  ТОЗИ ПРОДУКТ Е МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ СЪГЛАСНО ДИРЕКТИВА 93/42 НА ЕС!

  Научете всичко за SCALER SILVER тук!

  4.00 out of 5

  4 reviews for SCALER Silver спрей (20 ml)

  1. 3 out of 5

   :

   В листовката пише”възрастни и деца”. Колко големи деца?

   • out of 5

    :

    Здравейте Цветанка,

    Няма ограничение във възрастта на децата. Новородени, бебета и деца до 12 години. Над 12 години – дозировката е за възрастни.

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  2. 4 out of 5

   (потвърден клиент) – :

   Може ли да се използва профилактично за малки деца по едно впръскване на ден във всяка ноздра,има ли опасност от дибактериоза и /или увреда на носната лигавица .

   • out of 5

    :

    Здравейте,

    Отговорих Ви във Фейсбук.

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  3. 4 out of 5

   :

   Бихте ли отговорили и на мен, дали за по малки деца е безопасно да се впръсква профилактично?

   • out of 5

    :

    Да, щом искате, ще Ви отговоря и на Вас! И на всички други, които питат същото:)

    Не само за малки деца, но за бебета и новородени!

    Scaler silver е абсолютно безопасен за деца и възрастни! И е първият продукт от неговия клас, който е регистриран като Медицинско изделие в целия Европейски съюз!

    Поздрави, Д-р Светозар Дренски

  4. 5 out of 5

   :

   Здравейте др Дренски, може ли да се използва спреят за дете на 3 години с алергия към домашен прах и акари профилактично или уврежда носната лигавица? Благодаря!

   • out of 5

    :

    Здравейте,

    Да, може да се използва!
    Няма как да увреди лигвицата, защото е вода с много малки частици сребро! Затова гордо заявяваме, че Скалер силвър е медицинско изделие.

    Поздрави, Светозар

  Добави мнение

  Добави мнение

 • Случаен продукт